Thermostaatkraan ontkalken

Door de kalkafzetting moet het thermostaatkraan ontkalken regelmatig onderhouden worden.

Bij minder druk op het warme water kan de oorzaak zijn dat de thermostaatkraan ontkalken een schoonmaakbeurt moet hebben. Andere problemen kunnen zijn, dat bijvoorbeeld de kraan heet blijft of koud en dat de kraan vast blijft zitten. Dan wordt het tijd om de thermostaatkraan ontkalken te gaan voor bereiden. Bij het thermostaatkraan ontkalken moet de hele kraan wel uit elkaar gehaald worden.

Voor u gaat beginnen met de thermostaatkraan ontkalken, moet eerst de hoofdkraan dichtgedraaid worden, als dat niet gebeurd, dan spuit het water overal heen.

Dan zal de kraan van de muur afgehaald kunnen worden. De thermostaatkraan kan met een kalkoplosser in een emmer gedaan worden om de kraan op deze manier proberen te ontkalken. Het is goed om dit een aantalen uren te laten weken. Het oplossen van een thermostaatkraan ontkalken is een secuur werkje, want door de kalkafzetting zijn eventuele schroefjes en moertjes snel afbreekbaar, als dit gebeurd heb je niets meer aan de kraan. Dan zal er toch een nieuwe gekocht moeten worden. Raadpleeg zo wie zo de handleiding van de thermostaatkraan over hoe de kraan ontkalkt moet worden.