Thermostaatkraan radiator vervangen

Thermostaatkraan van de radiator vervangen, hoe moet dat? 

Het wordt weer winter en de verwarming gaat weer aan. Je controleert alle verwarmingen en komt er achter dat je de thermostaatkraan radiator vervangen moet. Hoe ga je dat aanpakken zonder dat het hele huis onder water staat. Lees hier een goed stappenplan hoe je het beste een thermostaatkraan radiator vervangen kunt.

Als eerste controleer je of de verwarming aanstaat, als dit zo is moet je deze eerst uitzetten en laten afkoelen voordat je de thermostaatkraan radiator vervangen gaat.

Hierna ga je met de aftapkranen het water wat nog in de radiator zit aftappen. Het water laat je in een emmer lopen en gooi je weg. Nu ga je pas echt de thermostaatkraan radiator vervangen, haal eerst de oude kraan van het systeem met een steek- of dopsleutel. De nieuwe thermostaatkraan voorzie je eerst van een stuk telfonfolie zodat deze kraan niet gaat lekken, de kraan draai je met behulp van de moeren weer vast aan de leiding en de radiator. Als de kraan goed vast zit vul je de radiator weer met water en ontlucht je de leiding.

Als je alles van dit stappenplan volgt, ga jij geen problemen tegenkomen wanneer je de thermostaatkraan radiator vervangen gaat.